Film: Tourism Corporation Bonaire

Nadat u Bonaire Flamingo airport hebt verlaten verlaten, springen direkt de nummerborden met "DIVERS PARADISE" in het oog. De vele pick-up trucks vol duikapparatuur tonen aan, dat dit geen loze kreet is.

Het Caribische eiland Bonaire is wereldwijd al jaren de favoriete vakantie bestemming voor scuba-duikers en windsurfers. Bonaire is Nederlands grondgebied en vormt met vijf andere Caraibische eilanden, de Nederlandse Antillen.

 

Zonvakantie

Het land oppervlak bedraagt 287 vierkante km. Het heeft ongeveer 15000 inwoners uit meer dan 50 landen. Nederlands en Papiaments zijn de officiële talen. Daarnaast spreekt men Spaans en Engels. Aruba, Bonaire en Curaçao vormen de ABC eilanden. Duiksport-, windsurf- en landzeil toeristen vormen de belangrijkste bron van inkomsten.

De officiële valuta is de Amerikaanse dollar.

 

Signs

De populariteit van Bonaire bij watersporters, natuurliefhebbers en vogelaars, is mede te danken aan de jarenlange inspanningen op het gebied van natuurbescherming. Met name ten behoeve van: De koraalriffen, mangroven, de zeeschildpad en de papegaai. Tegenwoordig is de zee rond Bonaire, en een kwart van het landoppervlak, beschermd gebied. Deze inspanningen hebben geresulteerd in de gezondste koraalriffen van het Caribisch gebied. Het Nationaal Park garandeert een veilige leefomgeving voor tientallen tropische vogelsoorten.

 

Salt

De staf van SunRentals vakanties kan informatie verstrekken over alle ge- en verboden tijdens uw vakantie op het prachtige Caribische eiland Bonaire.

 

 


Polygoon film over Bonaire, begin jaren 50
Bron: Memorychannel.nl